U bent hier:
Klantcase: “Zeker weten dat je kwaliteit levert”

Klantcase: “Zeker weten dat je kwaliteit levert”

Wie kan er beter over onze dienstverlening vertellen dan onze klanten? Wij vroegen Ellie Hettema van ProdInter Holland BV hoe zij het testen bij ons heeft ervaren. ProdInter Holland BV is een groothandel in decoratief siermeubelbeslag. Zij leveren voornamelijk knoppen, grepen en meubelpoten aan onder andere keukenfabrieken, interieurbouwers en architecten in Nederland en België.

Heb je vragen? Bel +31 (0)13 – 463 06 88 voor een persoonlijk advies. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op LinkedIn.

Ellie Hettema - Prodinter Holland

Ellie is een echte duizendpoot binnen het bedrijf en houdt zich naast de sales en marketing ook bezig met productontwikkeling en kwaliteit: “Juist omdat wij ons alleen richten op een bepaalde productgroep, kunnen we ons onderscheiden met een heel breed aanbod en lopen we voorop met alle trends. Dat maakt ons specialist in deze markt en zo hebben we ook onze naam gevestigd.” 

Het is dan ook door die reputatie dat Prodinter bij ons terechtkwam. In 2020 ontwikkelden ze een nieuwe serie grepen en wilden zeker weten dat de levensduur hiervan volgens verwachting was. Daarom besloten ze deze te laten testen alvorens deze op de markt te brengen. Focus lag daarbij op de coating van de verschillende producten.

Ellie Hettema - Prodinter

Maatwerk

Er wordt bij M2LAB nooit zomaar een test uitgevoerd, want niet elke test is voor elke situatie nodig of geschikt. We kijken altijd eerst naar hoe het product in de praktijk gebruikt wordt. Is dat buiten of binnen? Wordt het product wel of niet mechanisch belast? Krijgt het te maken met schuren, stoten, krassen en/of wrijven? Voor elke soort belasting bestaat namelijk een andere methode. We hebben samen met ProdInter het gebruik van de grepen in kaart gebracht en uiteindelijk de onderzoeken geselecteerd die de meest bruikbare informatie opleveren.

Wil je advies van een van onze specialisten?

Aanpak

In dit geval ging het om grepen die binnen worden gebruikt en te maken krijgen met wrijving/ slijtage door het vastpakken. Het is allereerst belangrijk te weten hoe de hechting van de coating is. Om dit te bepalen voerden we een ruitjesproef uit. Daarbij worden ruitjes in de coating gesneden, en controleren we met een speciaal plakband of we de coating eraf kunnen trekken of niet.

De grepen hebben vervolgens een TABER-test ondergaan om de bestendigheid tegen slijtage te bepalen. Deze test simuleert wrijving en geeft zo een goede indruk van hoe snel er schuurplekken ontstaan.

En omdat grepen vaak met een water en zeep worden schoongemaakt, hebben we ook getest hoe het met de weerstand tegen roesten is gesteld door middel van een zoutsproeitest.

Taber slijtagetest

Taber slijtagetest

Prototype na zoutsproeitest

Eerste prototype na zoutsproeitest

Prototype met verbeterde coating

Prototype met verbeterde coating

Samenwerking

Ellie: “M2lab heeft ons heel goed begeleid. Ook al zijn wij de klant, in onze ervaring was het meer een samenwerking. Er werd namelijk heel goed meegedacht over hoe het product gebruikt wordt en wat dan belangrijk is als het gaat om goede kwaliteit. Samen keken we welke tests bij welk product pasten. Want een meubelpoot wordt anders gebruikt dan een greep van een keukenkastje, dus is niet elke test voor elk product geschikt. Na afloop van de tests kregen we ook niet alleen maar de testresultaten; er zat een goede onderbouwing bij en advies voor vervolgstappen. Zo konden we ook bepalen wat wel en niet haalbaar is in wat wij voor ogen hadden en ook wat we konden doen om tot de juiste bewerking te komen van onze producten. Het is dat uitgebreide dienstenpakket en de persoonlijke maatwerkbenadering die M2Lab, voor ons, een waardevolle toevoeging aan onze eigen dienstverlening maakt.”

Kosten

Voor ProdInter waren de kosten in eerste instantie wel een drempel. Grepen en poten hebben een relatief lage verkoopprijs ten opzichte van de testkosten en hebben een kleine marge. Je gaat dan afwegen of het onderzoek de investering waard is. Bovendien moet een product soms opnieuw getest worden als er verbeteringen zijn doorgevoerd op basis van een eerste test. Maar Ellie is daarover vrij duidelijk: “Als je, zoals wij, staat voor kwaliteit, dan is het heel fijn als je zeker weet dat je die kwaliteit ook kunt leveren en aantonen. Als je dan ziet dat sommige producten de test niet volledig doorstaan, dan ben je blij dat je al in het voortraject hebt getest. We hebben de lak verbeterd en de producten opnieuw laten testen en toen doorstonden ze de test een stuk beter. Dan breng je zo’n product met een goed gevoel op de markt. Daarnaast kun je het wegzetten tegen de kosten die je krijgt als klanten niet tevreden zijn over de kwaliteit. Maar de testresultaten leveren ook gewoon veel kennis. Wij hebben nu een kwaliteitstandaard ontwikkeld die we ook communiceren richting onze leveranciers. Dit schept duidelijkheid en zorgt voor een gerust gevoel.”

“Als je ziet dat sommige producten de test niet doorstaan, ben je blij dat je al in het voortraject hebt getest.”

De Coating Nerd

“Waar ik ook ben, op mijn werk of als ik vrij ben, ik kijk naar alles waar een verflaagje op zit. Helemaal als er iets mis mee is. Roestplekken, blaasjes en afbladderende verf, daar word ik gelukkig van! Nou ja, gelukkig… dat is wat overdreven. Maar ik vind het machtig interessant. Wat een mazzel heb ik dan ook dat ik hier mijn beroep van heb mogen maken. De hele dag onderzoek doen aan verfsystemen, ge(poeder)coate voorwerpen en bedrijven helpen bij het verbeteren van hun product.”

Laatste blogs

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Wil je met een expert overleggen over welke test voor jou het meest geschikt is? Wil je een test laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op.

Reageren? Volg The Coating Nerd op LinkedIn en blijf op de hoogte!