U bent hier:
Waterdamp­doorlatendheid

Bepaling waterdamp­doorlatendheid: hoe goed “ademt” jouw verf?

Met de waterdampdoorlatendheid-test wordt het “ademend vermogen” van een verf bepaald. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat de waterdampdoorlatendheid ervoor zorgt dat vocht uit muren naar buiten kan, zonder dat er problemen optreden zoals vorming van blaasjes, barsten en schimmels.

We hanteren voor de uitvoering van deze test ISO 7783.

ISO/IEC 17025 geaccrediteerd

Download hier onze scope.

Wij zijn 100% onafhankelijk

Dit zorgt voor maximaal vertrouwen bij jouw klanten.

24/7 inzicht in jouw lopende orders

Hierdoor weet je precies wanneer je jouw rapport kunt verwachten.

Hoe bepalen we de waterdamp­doorlatendheid?

Van de te onderzoeken verf wordt een film gemaakt. Als de verf niet voldoende zelfdragend is, wordt de film gemaakt op een poreuze drager. De film wordt vervolgens over een speciale permeability-cup gespannen. Deze wordt, afhankelijk van de gekozen methode (wet- of dry cup) in een droge of juist zeer vochtige omgeving geplaatst. Het gewicht van de cup met inhoud wordt dagelijks gewogen, tot het moment waarop de af- of toename van het gewicht binnen de in de norm gestelde grenzen ligt.

Op basis van de tijd, de laagdikte, het oppervlak van de film en het gewicht berekenen we de waterdampdoorlatendheid van de verf.

Rapportage en advies

Binnen vijf werkdagen na het afronden van de waterdampdoorlatendheidtest ontvang je een rapport met de resultaten. Het kan zijn dat je na het lezen van het rapport nog behoefte aan advies hebt om de kwaliteit van het product te verbeteren. Als specialist op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling hebben onze medewerkers altijd advies om je daarmee verder te helpen.

Bel +31 (0)13 463 06 88 voor meer informatie over de doorlooptijden van jouw benodigde laboratoriumtesten.

Benieuwd naar welke materialen allemaal getest kunnen worden?