U bent hier:
Ruitjesproef

Ruitjesproef: hoe goed is jouw coating bestand tegen inkrassen met een mes?

De ruitjesproef is een test die inzicht geeft in hoe goed een verf op de ondergrond hecht na insnijden met een mes. De test is geschikt voor organische lagen tot 250 µm. Voor coatinglagen die dikker zijn dan 250 micron, wordt de pull-off hechtingstest volgens ISO 4624 toegepast.

De ruitjesproef voeren we uit volgens ISO 2409 of ASTM D3359.

ISO/IEC 17025 geaccrediteerd

Download hier onze scope.

Wij zijn 100% onafhankelijk

Dit zorgt voor maximaal vertrouwen bij jouw klanten.

24/7 inzicht in jouw lopende orders

Hierdoor weet je precies wanneer je jouw rapport kunt verwachten.

Hoe werkt de ruitjesproef?

Bij de ruitjesproef wordt een ruitjespatroon in de te meten coating aangebracht. Het ruitjespatroon wordt aangebracht door met een cutting tool met 6 tanden (ISO methode) of 11 tanden (ASTM methode) twee lijnenseries in een rechte hoek van 90° ten opzichte van elkaar te snijden. Hierdoor ontstaat een ruitjespatroon.

De afstand tussen de lijnen wordt bepaald door de laagdikte van de coating. Na insnijden wordt met plakband gecontroleerd of de coating zijn hechting behoudt.

Rapportage en advies

Binnen vijf werkdagen na het afronden van de ruitjesproef ontvang je een rapport met de resultaten. Het kan zijn dat je na het lezen van het rapport nog behoefte aan advies hebt om de kwaliteit van het product te verbeteren. Als specialist op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling hebben onze medewerkers altijd advies om je daarmee verder te helpen.

Bel +31 (0)13 463 06 88 voor meer informatie over de doorlooptijden van jouw benodigde laboratoriumtesten.

Benieuwd naar welke materialen allemaal getest kunnen worden?