Pull-off hechtingstest

Wilt u weten of de coating van uw product goed hecht? Dan biedt deze pull off hechtingstest uitkomst. We gebruiken deze test meestal om de hechting van coatings te bepalen die dikker zijn dan 250 micron. Onder deze laagdikte gebruiken we de ruitjestest. De resultaten van de test geven de mate van hechting van de coating aan.

Wat meten we?
Mate van hechting.

Welke materialen kunnen we testen?
De pull off hechtingstest is geschikt voor het testen van coatings op verschillende materialen, zoals metaal, hout, kunststof en beton. Belangrijk is dat het materiaal stevig is. Voor staal geldt een minimale plaatdikte van 3 mm, voor aluminium 5 mm. Bij kunststof bekijken we dit van geval tot geval.
We gebruiken de test vaak voor pijpleidingen en andere producten met een zware industriële of maritieme toepassing.

Kwaliteitsnormen
Deze test voeren we uit volgens ISO 4624, ASTM 4541 (op staal) en ASTM D7234 (op beton).

Bel 013 – 463 06 88 voor meer informatie.

Benieuwd naar onze tarieven?

Download prijslijst

We lijmen een dolly van een vast formaat op de coating en trekken deze er na 24 uur met een automatische trekker langzaam weer vanaf. Net zolang tot de dolly loskomt van de ondergrond. De kracht die hiervoor nodig is, wordt automatisch geregistreerd en geeft de mate van hechting van de coating aan.

Deze test duurt 48 uur.

Na het afronden van de test ontvangt u binnen vijf werkdagen (indien gewenst) een rapport met de resultaten. Wellicht heeft u na het lezen ervan behoefte aan advies over het verbeteren van de kwaliteit van uw product. Omdat M2LAB specialist is op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling, kunnen wij u hiermee verder helpen.