Microscopische analyse

Met een microscopische analyse onderzoeken we de oorzaak van oppervlakteverstoringen en maken we de laagopbouw van een laksysteem inzichtelijk. Binnen enkele dagen kunnen wij u vertellen wat de oorzaak van een bepaald probleem is. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de microscopische analyse? Neem dan contact met ons op.

Wat meten we?
De aard van verstoringen in het oppervlak van materialen en de opbouw van lagen aan het oppervlak van uw product.

Welke materialen kunnen we testen?
U kunt alle materialen laten testen. Bel ons voor de mogelijkheden.

Kwaliteitsnormen
De test wordt niet uitgevoerd volgens bepaalde normen. Het is een visueel hulpmiddel bij kwaliteitsproblemen.

Bel 013 – 463 06 88 voor meer informatie.

Benieuwd naar onze tarieven?

Download prijslijst

Werkwijze

Deze werkwijze is gebaseerd op (lak)problemen. Er kunnen verschillende problemen ontstaan met de laklaag. Denk aan vervuiling, blaasvorming of kratervorming. Afhankelijk van het probleem doen we een van de volgende analyses:

  • Analyse van bovenaf
  • Analyse van een dwarsdoorsnede

Analyse van bovenaf
We plaatsen het product onder een sterke, digitale microscoop en belichten het met strijklicht of opvallend licht. Zo krijgen we een goed beeld van de laklaag. Vervolgens analyseren we de structuren om zo de oorzaak van het probleem met de lak te bepalen.

Analyse van een dwarsdoorsnede
Bij deze analyse prepareren we het product door een monster verticaal in te bedden in epoxyhars en het vervolgens met UV-licht uit te harden en te polijsten. Door deze wijze van prepareren zien we de opbouw van het laksysteem: het aantal laklagen, de laagdikten de individuele lagen en het vuil. Met name om een vuilinsluiting heel nauwkeuriger te onderzoeken, is deze microscopische dwarsdoorsnede dé oplossing.

Testduur

De test duurt drie dagen.

Rapportage en advies

Na het afronden van de test ontvangt u binnen vijf werkdagen (indien gewenst) een rapport met de resultaten. Wellicht heeft u na het lezen ervan behoefte aan advies over het verbeteren van de kwaliteit van uw product. Omdat M2LAB specialist is op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling, kunnen wij u hiermee verder helpen.

Infomatie aanvragenTerug naar alle tests