Machu-test

Wilt u weten of uw materiaal bestand is tegen corrosie? Of dat uw coating goed beschermt tegen roestvorming? Dan is de machu-test de snelste oplossing. Hiermee heeft u binnen twee tot vier dagen een eerste indicatie van de kwaliteit van uw product.

Wat meten we?
Corrosiebestendigheid

Welke materialen kunnen we testen?
Deze machu-test is geschikt voor:

  • Metalen oppervlakken met een coating
  • Metalen oppervlakken zonder coating

Wilt u een ander materiaal laten testen? Bel dan voor de mogelijkheden.

Kwaliteitsnormen
Deze test voeren we uit zoals voorgeschreven in de Qualicoat-specificatie.

Bel 013 – 463 06 88 voor meer informatie.

Benieuwd naar onze tarieven?

Download prijslijst

Op het testpaneel brengen we een kras aan van exact 1 mm breed. Vervolgens dompelen we het paneel, bij een constante temperatuur, onder in een bad met een mengsel van gedemineraliseerd water, natriumchloride en waterstofperoxide. Bij de test op aluminium, RVS en staal verlagen we de zuurgraad met azijnzuur naar pH 3. Voor verzinkt staal houden we een pH-waarde aan van 6. Na de test weten we hoe snel het materiaal gaat roesten of in hoeverre een coating beschermt tegen roestvorming.

De machu-test duurt minimaal 48 uur. Als er sprake is van zware toepassingen verhogen we de duur naar 72 of 96 uur.

Na het afronden van de test ontvangt u binnen vijf werkdagen (indien gewenst) een rapport met de resultaten. Wellicht heeft u na het lezen ervan behoefte aan advies over het verbeteren van de kwaliteit van uw product. Omdat M2LAB specialist is op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling, kunnen wij u hiermee verder helpen.