U bent hier:
Machu-test

De machu test: wil jij supersnel de kwaliteit van een coating weten?

De machutest is een quick and dirty methode om inzicht te krijgen in de corrosiewering van verfsystemen. Met deze techniek kun je binnen twee tot vier dagen een eerste indicatie van de kwaliteit van het product verkrijgen. Deze test maakt deel uit van de inhouse controles van Qualicoat.

Deze test voeren we uit zoals voorgeschreven in de Qualicoat-specificatie.

ISO/IEC 17025 geaccrediteerd

Download hier onze scope.

Wij zijn 100% onafhankelijk

Dit zorgt voor maximaal vertrouwen bij jouw klanten.

24/7 inzicht in jouw lopende orders

Hierdoor weet je precies wanneer je jouw rapport kunt verwachten.

Hoe werkt de machu-test?

Op een ge(poeder)coat testpaneel brengen we een kras aan van exact 1 mm breed. Vervolgens dompelen we het paneel, bij een constante temperatuur, onder in een bad met een mengsel van gedemineraliseerd water, natriumchloride en waterstofperoxide. Bij de test op aluminium, RVS en staal verlagen we de zuurgraad met azijnzuur naar pH 3. Voor verzinkt staal houden we een pH-waarde aan van 6.

Na de test weten we heel globaal hoe snel het materiaal gaat roesten of in hoeverre een coating beschermt tegen roestvorming.

Rapportage en advies

Binnen vijf werkdagen na het afronden van de machu-test ontvang je een rapport met de resultaten. Het kan zijn dat je na het lezen van het rapport nog behoefte aan advies hebt om de kwaliteit van het product te verbeteren. Als specialist op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling hebben onze medewerkers altijd advies om je daarmee verder te helpen.

Bel +31 (0)13 463 06 88 voor meer informatie over de doorlooptijden van jouw benodigde laboratoriumtesten.

Benieuwd naar welke materialen allemaal getest kunnen worden?