Cyclische corrosietest

De beste simulatie van corrosievorming in de praktijk, wordt bereikt met cyclische corrosietesten. Na langdurig onderzoek zijn er enkele testmethoden ontwikkeld waarmee de levensduur van producten daadwerkelijk kan worden voorspeld.

Door gebruik te maken van minder geconcentreerde zoutoplossingen en naast een fase met zoutnevel ook gebruik te maken van bijvoorbeeld een fase met watermist en een fase met gereguleerde, lage luchtvochtigheid, wordt het natuurlijke corrosieproces optimaal nagebootst.

Bij sommige testen wordt ook gebruik gemaakt van een fase met UV-belichting gevolgd door blootstelling aan een temperatuur van -20°C.

Wat meten we?
De weerstand tegen corrosie, vocht en warmte. Soms ook UV-licht en kou.

Welke materialen kunnen we testen?

Deze cyclische corrosietest is geschikt voor:

  • Metalen oppervlakken met en zonder coating

Wilt u een ander materiaal laten testen? Bel dan voor de mogelijkheden.

Kwaliteitsnormen
Voor cyclische corrosietesten zijn er vanuit de industrie diverse normen ontwikkeld. Ook hebben veel automerken en NORSOK hun eigen testcyclus ontwikkeld.

Standaard draaien bij ons twee cyclische testen:

  • SAE J2334, (automobielindustrie)
  • Cyclische test volgens ISO 12944-9 en NORSOK (Offshore toepassingen)

Doordat deze twee testen standaard bij ons draaien kunnen we deze tegen scherpe tarieven aanbieden en altijd binnen enkele dagen met uw opdracht van start gaan.
Overige testen die wij (op aanvraag) kunnen voeren zijn VW PV 1210, VDA 233-102, ASTM G85 Annex 5, GM 9540P, GMW 14872, ASTM B 117 en ASTM D1735 .

Bel 013 – 463 06 88 voor meer informatie.

Benieuwd naar onze tarieven?

Download prijslijst

Op basis van de gekozen norm wordt de test voorgeprogrammeerd. Uw product wordt afwisselend, gedurende een vooraf afgesproken aantal cycli, blootgesteld aan zout, vocht en warmte, en in sommige gevallen UV-licht en vrieskou. Op vooraf afgesproken momenten wordt bepaald in hoeverre de monsters zijn aangetast.

De SAE J2334 geeft aan dat een product dat 60 tot 80 cycli SAE J2334 heeft doorlopen, dezelfde corrosie vertoont als samples die 5 jaar in de praktijk (in Montreal en Quebec (Canada)) zijn gebruikt.

ISO 12944-9 en NORSOK schrijven beide een testduur van 4200 uur voor.

Bel 013 – 463 06 88 voor advies over de testduur.

Na het afronden van de test ontvangt u binnen vijf werkdagen (indien gewenst) een rapport met de resultaten. Wellicht heeft u na het lezen ervan behoefte aan advies over het verbeteren van de kwaliteit van uw product. Omdat M2LAB specialist is op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling, kunnen wij u hiermee verder helpen.