U bent hier:
Chemicaliën-bestendigheidstest

Chemicaliën-bestendigheidstest: wat is de invloed van chemicaliën op jouw product?

De Chemicaliën-bestendigheidstest is bestemd voor producten die in contact komen met chemische vloeistoffen. Er zijn veel verschillende situaties waarin vloeistoffen worden gebruikt, waaronder alcohol, spiritus, remvloeistof, zoutzuur of natronloog.

We voeren de chemicaliën-bestendigheidstest uit volgens ISO 2812 Deze test maakt deel uit van ISO 12944.

ISO/IEC 17025 geaccrediteerd

Download hier onze scope.

Wij zijn 100% onafhankelijk

Dit zorgt voor maximaal vertrouwen bij jouw klanten.

24/7 inzicht in jouw lopende orders

Hierdoor weet je precies wanneer je jouw rapport kunt verwachten.

Hoe werkt de chemicaliën-bestendigheidstest?

Er zijn twee verschillende werkwijzen:

  1. We dompelen het product of het testpaneel onder in de betreffende vloeistof. De temperatuur en circulatie van de vloeistof houden we constant. Na afloop van de test bepalen we de invloed van de vloeistof op het geteste materiaal. We letten dan op blaasvorming, verkleuring of onthechting van het oppervlak;
  2. We plaatsen een watje doordrenkt met de testvloeistof op uw product. Dit geheel plaatsen we bij een constante temperatuur onder een afdekglas. Na een vooraf bepaalde tijd kijken we wat de invloed is van de vloeistof op het geteste materiaal. Bij deze test letten we op verkleuring van het oppervlak.

Rapportage en advies

Binnen vijf werkdagen na het afronden van de chemicaliën-bestendigheidstest ontvang je een rapport met de resultaten. Het kan zijn dat je na het lezen van het rapport nog behoefte aan advies hebt om de kwaliteit van het product te verbeteren. Als specialist op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling hebben onze medewerkers altijd advies om je daarmee verder te helpen.

Bel +31 (0)13 463 06 88 voor meer informatie over de doorlooptijden van jouw benodigde laboratoriumtesten.

Benieuwd naar welke materialen allemaal getest kunnen worden?