Chemicaliën-bestendigheidstest

Deze test is bedoeld voor producten die in aanraking komen met chemische vloeistoffen. U krijgt zekerheid over de mate van bestendigheid tegen bijvoorbeeld: alcohol, spiritus, remvloeistof, zoutzuur of natronloog.

Wat meten we?
De weerstand tegen chemicaliën.

Welke materialen kunnen we testen?
Deze test is geschikt voor alle oppervlakken.

Kwaliteitsnormen
We voeren de dompeltest uit volgens ISO 2812. Deze test maakt deel uit van ISO 12944.

Bel 013 – 463 06 88 voor meer informatie.

Benieuwd naar onze tarieven?

Download prijslijst

Er zijn twee verschillende werkwijzen:

1. We dompelen het product of het testpaneel onder in de betreffende vloeistof. De temperatuur en circulatie van de vloeistof houden we constant. Na afloop van de test bepalen we de invloed van de vloeistof op het geteste materiaal. We letten dan op blaasvorming, verkleuring of onthechting van het oppervlak.

2. We plaatsen een watje doordrenkt met de testvloeistof op uw product. Dit geheel plaatsen we bij een constante temperatuur onder een afdekglas. Na een vooraf bepaalde tijd kijken we wat de invloed is van de vloeistof op het geteste materiaal. Bij deze test letten we op verkleuring van het oppervlak.

De duur van de test is afhankelijk van uw wens. In ISO 12944 wordt voor corrosieklasse C5i een testduur van 168 uur voorgeschreven.

Binnentoepassing Buitentoepassing
C1 Verwarmde gebouwen met schone omgeving, bijvoorbeeld kantoren, winkels, scholen, hotels etc. Niet geschikt voor buitentoepassing
C2 Onverwarmde gebouwen waarbij condensatie kan optreden, bijvoorbeeld depots, sporthallen etc. Omgeving met een laag vervuilingsgehalte, meestal landelijke gebieden
C3 Productieruimtes met een hoge vochtigingsheidgraad en enige luchtvervuiling, bijvoorbeeld voedselverwerkende bedrijven, wasserijen, brouwerijen, zuivelfabrieken etc. Stedelijke en industriële gebieden met gemiddelde luchtvervuiling. Kustgebieden met een laag zoutgehalte.
C4 Chemische fabrieken, zwembaden, kustgebieden, scheepswerven. Industriële gebieden en kustgebieden met matige zoutgehalten.
C5-I Gebouwen of terreinen met bijna permant condensatie en hoge vervuilingsgraad Industriële gebieden met hoge luchtvochtigheid en agressieve atmosfeer.
C5-M Gebouwen of terreinen met bijna permanent condensatie en hoge vervuilingsgraad kustgebieden met een hoog zoutgehalte
IM1 Omgeving met veel blootstelling aan zoet water, bijvoorbeeld stroomcentrales of rivierinstallaties. Omgeving met veel blootstelling aan zoet water, bijvoorbeeld stroomcentrales of rivierinstallaties
IM2 Omgeving met veel blootstelling aan zout en zoet water bijvoorbeeld, sluizen, steigers etc Omgeving met veel blootstelling aan zout en zoet water bijvoorbeeld, sluizen, steigers etc
IM3 Ondergronds, ingegraven tanks, leidingen, etc. Ondergronds, ingegraven tanks, leidingen, etc.

Na het afronden van de test ontvangt u binnen vijf werkdagen (indien gewenst) een rapport met de resultaten. Wellicht heeft u na het lezen ervan behoefte aan advies over het verbeteren van de kwaliteit van uw product. Omdat M2LAB specialist is op het gebied van industriële oppervlaktebehandeling, kunnen wij u hiermee verder helpen.