Skip to main content
Artikel in Regio Business Maart 2018

Ik was benieuwd naar de knal

‘Toen ik 19 was en een laboratoriumopleiding volgde, leek het me gaaf om een bom te maken. Niet om dingen op te blazen, maar omdat ik benieuwd was wat voor knal zoiets oplevert.’

Ben Hoppener (43), eigenaar van Coating Advies Nederland en M2LAB, gebruikte daarvoor geen strijkerkruit uit vuurwerk; dat vond hij iets voor amateurs. ‘Met een vriend zocht ik in boekjes naar het juiste recept en we begonnen in mijn slaapkamer thuis met experimenteren. We losten loodacetaat op in water. Daar voegden we natriumazide aan toe, waarna we de neerslag filterden en lieten drogen.’

Lever jij ook gepoedercoate producten
en wil jij ook een gerust gevoel over de kwaliteit hiervan?
Bel ons 013 – 463 06 88Of stuur ons een e-mail