U bent hier:

ASTM B117

De ASTM B117-norm is een gevestigde en internationaal erkende testmethode die wordt gebruikt om de corrosiebestendigheid van gecoate en ongecoate materialen te meten.

Ontwikkeld door de American Society for Testing and Materials (ASTM), definieert de B117-norm het proces van zoutnevel- of zoutspuittesten, een versnelde corrosietest die een zoute omgeving simuleert. Het doel is om de prestaties van een materiaal of een coating in een corrosieve omgeving te voorspellen.

ISO/IEC 17025 geaccrediteerd

Download hier onze scope.

Wij zijn 100% onafhankelijk

Dit zorgt voor maximaal vertrouwen bij jouw klanten.

24/7 inzicht in jouw lopende orders

Hierdoor weet je precies wanneer je jouw rapport kunt verwachten.

Anti-corrosietesten volgens de industriestandaard ASTM B117

De ASTM B117 test, ook bekend als de zoutneveltest, is een algemeen erkende methode voor het beoordelen van de corrosiebestendigheid van gecoate en ongecoate metalen materialen. Bij deze gecontroleerde laboratoriumtest worden de proefstukken blootgesteld aan een continue zoutnevelomgeving, waarbij reële omstandigheden die tot corrosie kunnen leiden worden gesimuleerd. Het hoofddoel is het bepalen van het vermogen van het materiaal om corrosie te weerstaan en het evalueren van de doeltreffendheid van protective coatings die op het oppervlak zijn aangebracht.

Toepassingen

  • Metalen coatings (bv. zink, nikkel, chroom)
  • Niet-metalen coatings (bijvoorbeeld verven, lakken, conversiecoatings)
  • Gegalvaniseerde en geanodiseerde onderdelen
  • Roestvrij staal
  • Aluminium en aluminiumlegeringen
  • Andere corrosiegevoelige metalen

Voordelen van ASTM B117 testen bij M2LAB

  • Kwaliteitsgarantie: M2LAB’s geavanceerde testfaciliteiten en deskundige medewerkers garanderen nauwkeurige en consistente resultaten en helpen klanten de hoogste kwaliteitsnormen voor hun producten te handhaven.
  • Naleving: ASTM B117 testen stellen klanten in staat om aan te tonen dat zij voldoen aan industriële normen, eisen van klanten en wettelijke richtlijnen.
  • Productontwikkeling: De testresultaten kunnen worden gebruikt om materialen en coatings te optimaliseren, de productprestaties te verbeteren en de levensduur te verlengen.
  • Kostenefficiëntie: Door corrosieproblemen vroegtijdig te identificeren en aan te pakken, kunnen klanten kostbare productdefecten, terugroepacties en reputatieschade voorkomen.

Ons streven naar perfectie

M2LAB is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, betrouwbare testen die voldoen aan de uiteenlopende behoeften van onze klanten. Ons team van ervaren professionals maakt gebruik van state-of-the-art apparatuur en volgt strikte testprotocollen om de hoogste niveaus van nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid te garanderen. Door onze toewijding aan klanttevredenheid streven wij ernaar om langdurige relaties op te bouwen en onze klanten te helpen hun zakelijke doelen te bereiken.

Wil je jouw product volgens de ASTM B117 norm laten testen?